برای معرفی و آشنایی با این رشته باید بیان کنیم که کاربرد دانش، فناوری، ریاضیات و اقتصاد در فرآیند کشف، استخراج، تخمین اندازه مخزن و توسعه نفت، گاز و… و سایر ترکیبات هیدروکربنی از مخازن زیرزمینی و همچنین انتقال این ترکیبات به پالایشگاه ها، صنایع پایین دستی و در نهایت انتقال به مصرف کننده است. برای آشنایی بیشتر و معرفی رشته مهندسی نفت درآمد و بازار کار می توانید با مشاورین صدای سنجش در تماس باشید.
جهت مکالمه با کارشناسان صدای سنجش لطفا از فرم زیر وقت مشاوره رزرو بفرمایید
پاسخگویی همه روزه از ساعت 8 صبح تا 1 شب
تلفن پشتیانی رزرو وقت مشاوره
02166837359-02166868571
آشنایی با رشته و گرایش ها
در واقع یکی از علوم کلیدی که بر زندگی انسان تاثیر دارد، مهندسی نفت است. بیشتر انرژی جنبشی، حرارتی و شیمیایی که زمین را در حرکت نگه می دارد از نفت، فرآیند تولید صنعت پتروشیمی، کودهای شیمیایی و غیره ناشی میشود که میچرخد و از نفت تامین میشود. در این مطلب به معرفی رشته مهندسی نفت درآمد و بازار کار آن می پردازیم.
چهار گرایش کارشناسی مهندسی نفت عبارتند از: مهندسی اکتشاف، حفاری، مخازن و مهندسی بهره برداری. این رشته در مقطع کارشناسی دارای 150 تا 153 واحد مطالعاتی است.
علاوه بر این، مهندسی نفت – (اکتشاف)، مهندسی نفت – حفاری و بهره برداری نفت، مهندسی – تجهیزات نفت، مهندسی ابزار دقیق و اتوماسیون در صنایع نفت و مهندسی نفت – (مخازن هیدروکربنی) را می توان از گرایش های مهندسی نفت در مقطع کارشناسی ارشد برشمرد.
معرفی رشته فیزیک بازار کار و درآمد
معرفی رشته مهندسی نفت درآمد و بازار کار
دروس ریاضی، فیزیک، مکانیک سیالات، استاتیک، ترمودینامیک، انتقال حرارت، انتقال جرم و زمین شناسی و… برخی از دروس اصلی مهندسی نفت هستند. برای این که بتوان معرفی رشته مهندسی نفت درآمد و بازار کار آن را شرح داد ابتدا باید از گرایش های آن گفت:
مهندسی اکتشاف: لرزه نگاری روشی است که مهندسان اکتشاف برای تعیین وجود یا عدم وجود نفت از آن استفاده می کنند. زمین شناسی جزء اصلی این روند است.
مخازن: در نتیجه این روند، لازم است با انتخاب بهترین مکان برای چاه، تعیین سطح استخراج و تقویت تکنیک های بازیافت نفت، محصول نفت و گاز بهینه شود.
حفاری: اکتشافی، استخراج چاه و تزریق چاه از نظر فنی روند فعلی مهندسی حفاری است.
بهره برداری: وظایف آن ها شامل سوراخ کاری، مهار شن، کنترل جریان حفاری پایین چاه، کنترل تجهیزات حفاری پایین چاه، ارزیابی روش های انتقال مصنوعی هوا و انتخاب سطح تجهیزات جداکننده مایع تولید شده (نفت، گاز طبیعی، و آب).
وظایف و معرفی رشته مهندسی نفت درآمد و بازار کار
باید توجه داشته باشید که اگر شما علاقه مند به تحصیل در این رشته هستید، مهندسان نفت بسته به رشته کاری خود مسئولیت های مختلفی دارند.
استفاده از تجهیزات کامپیوتری برای مکان یابی چاه ها و انجام عملیات حفاری به درستی، طراحی تجهیزات استخراج نفت و گاز به سودآورترین روش، توسعه برنامه های حفاری برای اراضی نفت خیز و بازیافت نفت و گاز، حصول اطمینان از بهره وری مناسب از جمله وظایف این رشته است.
ارزیابی چاهها، توسعه راههای تزریق آب، مواد شیمیایی، گازها یا بخار به ذخایر نفت، اطمینان از نصب، استفاده صحیح و نگهداری تجهیزات و غیره مسئولیت کلی مهندسین نفت است.
معرفی رشته آمار درآمد و بازار کار
بررسی و معرفی رشته مهندسی نفت درآمد و بازار کار
قبل از تصمیم گیری، شناخت بازار کار رشته مورد نظر بسیار مهم است. در نتیجه اگر این رشته را انتخاب می کنید باید به این نکته توجه داشته باشید که وزارت نفت کارفرمای برتر فارغ التحصیلان این رشته است.
دانشجویانی که برای استخدام وزارت نفت انتخاب نشده اند می توانند در مشاغل خصوصی مشغول به کار شوند یا رشته خود را به مهندسی شیمی (به دلیل دروس مشترک زیاد) تغییر دهند و سپس در واحدهای صنایع شیمیایی ثبت نام کنند.
در معرفی رشته مهندسی نفت درآمد و بازار کار می توانند برای بهبود اثربخشی عملیات حفاری، تحقیقات انجام دهند، در بخش مطالعات و عملیات مهندسی حفاری چاه نفت و گاز و همچنین در وزارت نفت کار کنند. علاوه بر این، مهندسان نفت می توانند برای مشاغل و سازمان ها کار کنند. تجارت نفت، گاز و صنعت پتروشیمی توسط نهادهای دولتی و خصوصی اداره می شود.
مهارت های ضروری و معرفی رشته مهندسی نفت درآمد و بازار کار
مانند بسیاری از مشاغل دیگر، کسانی که در این حرفه هستند به مجموعه خاصی از مهارت ها نیاز دارند. به عنوان مثال، فیزیکدانان و ریاضیدانان، دو موضوعی هستند که برای این رشته بسیار مهم هستند و به مهارت در هر دو نیاز دارند.
علاوه بر این، دوره زبان انگلیسی بسیار مهم است، زیرا ممکن است این افراد در محیط هایی کار کنند که افراد از کشورهای دیگر با یکدیگر تعامل دارند.
مهندسان نفت حقوق بسیار خوبی دریافت می کنند، اما دستمزد دریافتی آن ها بسته به این که در کدام بخش کار می کنند، تجربه کاری قبلی و مجموعه مهارت ها دارد هم برای خودشان کار می کنند و هم حقوق های مختلفی می گیرند. به آن ها متناسب با سطح فعالیت، تخصص، تلاش و سرسختی که دارند دستمزد بیشتری دریافت خواهند کرد.
نیروی کار ایرانی و معرفی رشته مهندسی نفت درآمد و بازار کار
وزارت نفت یکی از رشته های شغلی فارغ التحصیلان رشته مهندسی نفت است، اما دانشگاه صنعت نفت به دانشجویان این رشته بورسیه نمی دهد، مگر این که دانشجو دارای سوابق تحصیلی قوی باشد و در نهایت در وزارت نفت استخدام شود.
البته وزارت نفت بیش از 70 درصد جمعیت را استخدام می کند و 20 درصد باقیمانده به مشاغل خصوصی در صنایع شیمیایی دسترسی دارند که ویژگی های مشترک بسیاری با صنعت نفت دارند.
فارغ التحصیلان رشته مهندسی نفت می توانند مطالعات زمین شناسی، نفت، محاسبات طراحی و ادغام عملیات و برنامه های اکتشاف را برای وزارت نفت انجام دهند.
مطالعات و معرفی رشته مهندسی نفت درآمد و بازار کار
مطالعات نقش بسزایی در اجرای برنامه های مطالعاتی برای طراحی و اجرای برنامه های آتی و اهداف استراتژیک صنعت نفت دارند. در این جا به چند نمونه از آن ها اشاره می کنیم:.
یادگیری جدید ترین یافته ها در زمین شناسی نفت، انجام تحقیقات مرتبط و به کارگیری یافته ها.
اجرای آزمایش ها و جمع آوری داده های مربوط به عملیات اکتشافی.
انتخاب روش اکتشافی مناسب بر اساس زمین شناسی، اقلیم و عوامل محیطی محلی.
یک برنامه عملیاتی، تهیه تدارکات و تلفیق برنامه های مربوطه برای اطمینان از اینکه عملیات اکتشافی تا حد امکان مؤثر انجام می شود.
بررسی عملیات و طرح های اکتشافی از دیدگاه فنی و مالی.
عملیات مطالعات مدیریت و زمین شناسی، نقشه برداری و اکتشاف.
مدیریت و نگهداری مخازن نفت اکتشافی و اعمال روشهای افزایش برداشت برای جلوگیری از آلودگی و تخریب محیط زیست ناشی از مطالعات زمین شناسی و عملیات اکتشافی.
جهت مکالمه با کارشناسان صدای سنجش لطفا از فرم زیر وقت مشاوره رزرو بفرمایید
پاسخگویی همه روزه از ساعت 8 صبح تا 1 شب
تلفن پشتیانی رزرو وقت مشاوره
02166837359-02166868571
بسته مشاوره تحصیلی