چرا برخی داوطلبان دست به تغییر رشته در مقطع کارشناسی ارشد می زنند ؟
ممکن است برخی از داوطلبان به دلیل نداشتن آگاهی کامل از رشته مورد نظر خود بعدا مجبور به انجام تغییر رشته در مقطع کارشناسی ارشد شوند . فرآیند انتخاب رشته نیازمند دقت و آگاهی بسیاری است زیرا نداشتن هر گونه آگاهی در زمان انتخاب رشته منجر به تغییر رشته خواهد شد ، متقاضیان نیز این امکان را دارند ، در ادامه به توضیحات بیشتری خواهیم پرداخت .
متقاضیانی باید از چه بخشی مجوز تغییر رشته ارشد دریافت کنند ؟
داوطلبین مقطع کارشناسی ارشد تمامی دانشگاه ها ملزم می باشند برای انجام مراحل تغییر رشته خود علاوه بر طی کردن ترم دوم تحصیلی در دانشگاه خود شرایط دیگری را نیز در نظر داشته باشند تا بتوانند بدون هیچگونه مشکلی انجام دهند .
متقاضیان مقطع کارشناسی ارشد برای تغییر رشته یا گرایش مد نظر خود ، می بایستی از معاونت آموزشی دانشگاه مجوز دریافت نمایند .
افزایش ظرفیت بدون کنکور کارشناسی ارشد
اعلام نتایج کارشناسی ارشد 1403
انجام تغییر رشته در مقطع کارشناسی ارشد چه زمانی اتفاق می افتد ؟
گروهی از داوطلبان قصد تغییر رشته در مدت زمان برگزاری کنکور مقطع کارشناسی ارشد را دارند ، این دسته از افراد ملزم می باشند پیش از نام نویسی کنکور مقطع کارشناسی ارشد و قبل از شرکت نمودن در جلسه کنکور رشته مد نظر خود را انتخاب کنند ، اگر افراد معدل مورد نیاز برای انتخاب رشته دانشگاه روزانه را شامل نشوند این امکان برایشان وجود دارد تا در دوره نوبت دوم دانشگاه های مورد نظر خود ثبت نام نمایند .
اما ممکن است گروهی از افرا در همین حین به دنبال تغییر گرایش باشند ، امکانتغییر گرایش برای مقطع کارشناسی ارشد در دانشگاه نیز وجود دارد . روش زمان اتفاق می افتد که فرد در حال تحصیل است . افراد توجه داشته باشید برای شرایط و ضوابط وجود دارد که در ادامه به آنها اشاره خواهیم کرد .
قوانین و مقررات تغییر رشته در مقطع کارشناسی ارشد
فقط متقاضیانی امکان تغییر گرایش دارند که حداقل 2 ترم را در مقطع کارشناسی ارشد گذرانده باشند و دو ترم آنها شامل 24 واحد باشد .
داوطلب ملزم می باشد نمره معدل حد کافی را برای تغییر رشته کسب کرده باشد .
اگر رشته ای که متقاضی انتخاب کرده است با گام مصاحبه حضوری باشد ، فرد می بایستی نمره قبولی مورد نظر را نیز در مرحله مصاحبه حضوری دریافت کند .
داوطلبان تنها یک بار میتوانند اقدام نمایند .
اگر فرد خاطی شرایط لازم را داشته باشد امکان تغییر گرایش و انتقالی نیز در برای او وجود دارد .
داوطلبانی که دو ترم در مقطع کارشناسی ارشد مشروط شده باشند امکان تغییر گرایش را ندارد .
در صورتی که داوطلب از دو ترم بیشتر در آن رشته تحصیل کرده باشند نمینواند برای تغییر رشته در اقدام کند .
همچنین این امر وجود ندارد که فرد از دانشگاه های غیر حضوری به دانشگاه حضوری و یا از دانشگاه غیر دولتی به دولتی تغییری ایجاد کند .
اگر واحد های رشته ی قبلی فرد با رشته جدید او مطابق باشد داوطلب نیازمند گذراندن واحد های قبلی نیست .
باتوجه به شرایط و ضوابط گفته شده ، داوطلبان ملزم می باشند پس از تکمیل نمودن فرم تغییر رشته در نقطع کارشناسی ارشد آن را به واحد آموزش دانشگاه خود ارائه نمایمد و سپس برای اعلام نتیجه منتظر باشند .
مرحله تکمیل ظرفیت
در جواب این سوال باید بگوییم متقاضیان میتوانند برای انجام تغییر رشته ی خود که توسط گام تکمیل ظرفیت به دانشگاه ورود کنند در این مرحله نیز شرایط و ضوابط خاصی برای افراد وجود دارد .
انجام تغییر رشته و گرایش برای این دسته از متقاصیان تنها با تاییدیه دانشگاه صورت میگیرد و داشنجویان موظف می باشند حداکثر 24 واحد درسی رشته خود را در مدت رمان دو نیمسال تحصیلی طی کرده باشند و همچنین ملزم می باشند از بخش معاونت اموزشی دانشگاه نیز مجور دریافت نمایند .
همانطور که میدانید امکان تغییر گرایش مراحل ساده تری دارد ، متقاضیان برای تغییر گرایش و تغییر رشته می بایستی نخست با مدیر گروه رشته خود مشورت کنند و تنها در صورت برخوردار بودن از شرایط و ضوابط این کار را انجام دهند .
نکته مهم و قابل توجه این است که متقاضیان باید در مدت زمان انتخاب رشته کارشناسی ارشد 1403 دقت فراوانی داشته باشند و تنام سعی و تلاش خود برای در این زمینه فرا بگیرند .
آیا روش تغییر گرایش در مقطع کارشناسی ارشد به صورت اینترنتی و غیر حضوری صورت میگیرد ؟
خیر کلیه ی افراد موظف می باشند برای تغییر رشته باید به طور حضوری به بخش آموزشی دانشگاه خود مراجعه نمایند .
متقاضیان برای تغییر گرایش در مقطع کارشناسی ارشد دانشگاه می بایستی چند ترم را گذرانده باشند؟
دانشجویان برای تغییر گرایش و رشته ی خود ملزم می باشند حداکثر دو ترم تحصیلی را در رشته ی نخست خود طی کرده باشند .
آیا ممکن است تغییر رشته در زمان تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد انجام شود ؟
متقاضیان برای تغییر رشته و گرایش خود ملزم می باشند پیش از نام نویسی برای ازمون کنکور اقدام کنند .
علت های تغییر رشته افراد در مقطع کارشناسی ارشد چیست ؟
گاهی اوقات دانشگاه های دولتی ، به یکی از اصلی ترین مشکلات افراد تبدیل می گردد ، به گونه ای که فرد مجبور به تغییر رشته در مقطع کارشناسی ارشد می شود . بعضی از علت های تغییر رشته به شرح زیر می باشد :
عدم علاقه به رشته تحصیلی خود
نداشتن هدف و نرسیدن به شغل دلخواه آینده
عدم مهارت و توانایی مرتبط با رشته تحصیلی
مسافت و دوری دانشگاه تا محل زندگی فرد
تغییر رشته در مقطع کارشناسی ارشد
تماس با واحد پاسخگویی صدای سنجش از طریق تلفن ثابت با شماره
02166837359-02166868571
پاسخگویی همه روزه از ساعت 8 صبح تا 1 شب
کاربر گرامی ، در صورت شلوغی خطوط مجدد تماس برقرار نمایید .